sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

Global money week | Svjetski tjedan novca


Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi će i šestu godinu zaredom sudjelovati u globalnoj manifestaciji Svjetski tjedan novca "Global Money Week". Svojim sudjelovanjem u Svjetskom tjednu novca prvenstveno se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva. 

Svjetski tjedna novca ove se godine održava od 25. do 31. ožujka. Svake se godine bilježi rast broja zemalja koje se uključuju i podržavaju ovu globalnu manifestaciju pridonoseći time financijskom opismenjavanju mladih. U 2018. godini u manifestaciji je sudjelovala ukupno 151 zemja te se doprijelo do ukupno 115 miliona ljudi, od čega 7,4 miliona djece i mladih širom svijeta.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, će povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2019., nastaviti s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

Opis aktivnosti društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu GMW 2018. možete pronaći u prezentaciji u nastavku.

 

 

 


 
Datum: 28.03.2019.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

 EDUKATIVNE RADIONICE "MANJE RIZIKA-VIŠE ZABAVE" u RIJECI I PULI

 

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca posjetili smo Rijeku i Pulu.

U srijedu 27. ožujka 2019. godine bili smo u Rijeci, gdje smo predavanje o financijskoj pismenosti, a potom i radionicu, održali u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka gdje je Damir Kedžo sa srednjoškolcima zaigrao edukativnu društvenu igru Hrvatskog ureda za osiguranje „Manje rizika - više zabave“, čiji je brand ambasador.

Poznati pjevač tako je posjetio svoj rodni grad i sudjelovao na radionici čija je svrha podizanje svijesti o važnosti financijskog obrazovanja i financijske pismenosti mladih.

Zadnja radionica u tjednu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca bila je Pula, gdje smo gostovali u Gimnaziji Pula. Ovdje je također održalno predavanje o financijskoj pismenosti, a potom i edukativna radionica "Manje rizika - više zabave" na kojoj su pulski gimnazijalici imali priliku odigrati igru sa brand ambasadorom igre, pjevačem Damirom Kedžom.

Kroz održane radionice svi skupa su se dobro zabavili, ali i ponešto naučili o potencijalnim rizicima kojima možemo biti izloženi tijekom života kao i mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje.

 


 


nazad