sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

Global money week | Svjetski tjedan novca


Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi će i šestu godinu zaredom sudjelovati u globalnoj manifestaciji Svjetski tjedan novca "Global Money Week". Svojim sudjelovanjem u Svjetskom tjednu novca prvenstveno se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva. 

Svjetski tjedna novca ove se godine održava od 25. do 31. ožujka. Svake se godine bilježi rast broja zemalja koje se uključuju i podržavaju ovu globalnu manifestaciju pridonoseći time financijskom opismenjavanju mladih. U 2018. godini u manifestaciji je sudjelovala ukupno 151 zemja te se doprijelo do ukupno 115 miliona ljudi, od čega 7,4 miliona djece i mladih širom svijeta.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, će povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2019., nastaviti s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

Opis aktivnosti društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu GMW 2018. možete pronaći u prezentaciji u nastavku.

 

 

 


 
Datum: 25.03.2019.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

EDUKATIVNA RADIONICA "MANJE RIZIKA-VIŠE ZABAVE"

 

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca učenici karlovačke Ekonomsko-turističke škole zaigrali su edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ u društvu brend ambasadora igre, popularnog pjevača Damira Kedže. Riječ je o igri u izdanju Hrvatskog ureda za osiguranje koja podiže svijest o financijskoj pismenosti mladih, igri kojom se na zabavan način nastoji educirati učenike o potencijalnim rizicima kojima mogu biti izloženi tijekom života te se mlade upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje. Edukativne radionice „Manje rizika - više zabave“ jedna su u nizu aktivnosti Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu projekta „Znanje je najbolje osiguranje“ s ciljem edukacije mladih o važnosti promišljanja vlastite budućnosti i preuzimanja odgovornosti za prevenciju životnih rizika.

Druženje s Damirom Kedžom proteklo je uz pregršt zabave i smijeha, a učenici su imali prilike pokazati i vlastita znanja o tome kako bi postupili u određenoj rizičnoj situaciji. „Mirko je parkirao automobil ispod stabla. Grana je pala na krov automobila i oštetila ga.“ – tekst je to pročitan s jedne kartice iz igre, a učenici su potom morali odgovoriti na pitanja što je bio rizik, može li ga se izbjeći, može li se od njega osigurati.

Društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ Hrvatski ured za osiguranje predstavio je 2017. godine kada je i distribuirana svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja. Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se ove godine održava u razdoblju od 25. do 31. ožujka, edukativne radionice s Damirom Kedžom održat će se u još dva grada, u Rijeci - Gimnazija Andrije Mohorovičića te u Puli - Gimnazija Pula.


nazad